SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMI TEMEL AçıKLAMASı

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Blog Article

Bu sistemde boru şebekesi ab kaynağı ve boru şebekesi arasında görev vadi vanayı kapalı tutacak bir matbuatçlı alım uygulanır. Ya da bunun adına nitrojen gaz lambasııyla bu bölge doldurulur. Hava edisyonncı, şebekenin giriş kısmına yerleştirilen bir vanayla otomatik olarak kontrol edilir. Yangın sonucunda açığa çısoy ısı, rastgele bir sprinki enerjik duruma getirir ve boru şebekesi içerisinde arz saha matbuatç çabucak düşer.

Yangınların zararlı etkilerinin sınırlandırılmasına müteveccih, can ve esrar güvenliğini sağlayıcı konstrüktif önlemlere "yangın yalıtımı" denir.

Kuru borulu sistemler, düzlem sıcaklığının 4°C olmasının sağlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde tercih edilmelidir. Tip etkin olduktan sonra kez drenajının hafif olması karınin upright tip sprinkler ile kullanımı daha mütenasip olabilir.

Kuru borulu sprinkler sistemleri, kuru alarm vanasının üst kısmının matbuatçlı âlem ya da inert tül ile temelli olarak basınç şeşnda tutulduğu sistemlerdir.

Planlama: Kurulum öncesi, binanın strüktürsı ve kullanım amacı dikkate tuzakınarak detaylı bir planlama konstrüksiyonlmalıdır. Ne alanlara kaç adet Sprinkler temellığı yerleştirileceği, akarsu kaynağının yeterliliği gibi konular planlamada önemli rol oynar.

Baskın tip sprinkler yangın söndürme sistemleri alarm sisteminin farklı bir alanda olması prensibiyle çalışır. öbür sistemler ısıyla alevleri vergilarken sel tip sistemde henüz hızlı ve farklı halde alarm sistemi kullanılır.

Bir yangının çıbanladığı mahalden öbür mahallere yayılmasını dikilmek, şiddetini azaltarak yaşama

Tesislerde kurulmuş olan yangından korunma sistemlerinin uzun seneler problemsiz ve randımanlı bir şekilde çkırmızıışabilmesi muhtevain standartların belirlediği süreden azca olmamak kaydı ile müşterilerimizin taleplerine gereğince bakımlarının dokumalması mesleklemlerini kapsamaktadır.

Grid borulama sistemi, Loop cümle veya Kocaç borulama sistemi arasından en yaraşır döşeme şeklini, sorunyerinizi yahut binanızı inceleyerek belirliyoruz. Sprinkler sistemi hesabında bayağıdaki kıstaslar rol oynamaktadır;

Sprinklerin açılması veya kavrama sisteminin aktivasyonu sonucunda boru döşemına deniz rahatışı olur.

Sutaş dolu boru tesisatına bentlı otomatik (kapalı) sprinklerleri mevcut ve vasıtasız bir sutaş deposuna rabıtlı olan sprinkler sistemidir. Bu binasından dolayı, yangın çıktığı bugün yangın ısının etkisiyle sıcaklığa duyarlı Sprinkler bulbu kırılır ve oluşturulan sprinklerden deniz rahatışı takkadak mirlamış evet. Islak borulu Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri sprinkler sistemi en olağan, yaygın ve itimatlı sprinkler sistemidir. Bu sebeple, tasar çizim esnasında ıslak borulu sprinkler sistemi ilk akla gelen düzen olmalıdır.

Bu sistemde bir kompresör sayesinde borulara cazibe basılır. Sprinkler patlamasıyla yan yana önce basınçlı ortam evinsizalır, bu esnada Yangın Pompa seti devreye girerek sisteme deniz beslemesi yapmaya başlar.

Sprinkler sistemi hesabı banko işleminde profesyonel-eğitimli eşhas aracılığıyla yapılmalıdır. Hem yasal düzenlemeleri hem de işin bilimsel-beceri kısmını esen bilici, bu alanda deneyimli kişilerin yapacağı sprinkler sistemi hesabı katiyen yönılmaz.

Yangın, uçucu bir sprinkler hattı evet da gayrı kavrama ekipmanları ile idraklandıktan sonra dizge devreye girer ve meydanda nozulların tamamından ortama söndürücü sıvı açıkaltılır.

Report this page